Gyakori kérdések

Q?

A heti edzéseken túl mit csinálhatok még az Egyesületben?

A.

Az Egyesület vezetői számára fontos, hogy jó csapat alakuljon ki, akik együtt járnak itthoni és külföldi versenyekre, bemutatókra, kirándulni, közös programokra. Évente szervezünk nyári napközis tábort gyermekek számára, valamint edzőtáborokat, melyen a felnőttek ugyanúgy részt vesznek, mint a gyermekek és mindannyian megtalálják a számukra kellemes szórakozást.

Q?

Milyen előnye van annak, ha gyermekemet Taekwon-do edzésre íratom be?

A.

A nyilvánvaló tényeken túl, mint hogy a gyermek mozog, sportol, megtanulja a csapatba illeszkedést, önfegyelmet, magabiztosságot, megvédeni önmagát, állóképességet szerez és nem utolsó sorban jól érzi magát és barátokat szerez. Ha van ambíciója a gyermeknek, akkor kipróbálhatja a versenyzést és megtanulja kezelni a vizsgadrukkot az övvizsgákon.

Q?

Ez tulajdonképpen versenysport vagy lehet hobbi szinten is űzni?

A.

A Taekwon-do egy harcművészet, mely minden korosztály és mindenféle testalkatú és képességű ember számára képest megfelelő mozgásformát biztosítani. Éppen ezért ugyanúgy alkalmas arra, hogy hobbi szinten, egészségmegőrzés, mozgás vagy éppen csapatba tartozás miatt járjunk, de akinek van ambíciója a versenyzésre, abban is támogatjuk tagjainkat. Több kategóriában lehetséges a versenyzés, nem minden verseny a profiknak szól, vannak kifejezetten hobbi sportolóknak szervezett versenyek is, mint például az Egyesületünk által évente megrendezésre kerülő Spirit Open.

Q?

30 évesen érdemes még elkezdeni ezt a sportot?

A.

Mindenképpen érdemes, sőt akár 50 évesen is érdemes. A Taekwon-do egyik szépsége, hogy minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő mozgást, mivel úgy lett kialakítva a mozgáskultúra, ahogy az az egészség, izületek megőrzésére a leginkább alkalmas. Több tagunk kezdte el 30-40 éves kor fölött és mára már fekete övesek.